Tips til indretning af badeværelset

Det er ikke en af de steder, hvor man opholder sig mest, men alligevel kan det godt betale sig, at gøre badeværelset komfortabelt.  Badeværelset må gerne signalere velvære og renhed. Her kommer tips til, hvordan badeværelset kan indrettes med netop dét i fokus.

 

Praktiske foranstaltninger

 

Det er som med badeværelset som med ethvert andet rum, hvor det gælder om, at indrette sig efter omstændighederne, hvor der skal tages højde for rummets størrelse, lys indfald og materialer. Derudover er det vigtigt, at gøre op med sig selv, hvad intentionen er med indretningen, skal det være et hyggeligt badeværelse eller skal det snarere ose af velvære og afslapning.  I samme ombæring spiller konteksten ind, er det et sommerhus badeværelse der skal indrettes eller er det i hjemmet.

Fjern opbevaring fra gulvet

 

En god måde, at få et badeværelse til at virke mere renligt på er at skabe gulvplads.  Det kan blandt andet gøres ved at udnytte pladsen opad, hvor hylder vil være en god måde at indrette sig på.  Det har også den fordel, at tingene ikke våde efter du har været i bad.  Er det et ekstremt lille storby badeværelse man er indehaver af, så kan det være fordelagtigt at placere sine hylder på steder, hvor man normalt ikke vil have dem, som over spejlet eller dørkarmen.  Det kan måske for nogen synes lidt rodet med hylder, men trenden er ved at bevæge sig væk fra det minimalistiske, hvorfor det ikke gør noget.  Her kan der sagtens være plads til en barbermaskine, som du kan finde her.

 

Brug lyse farver

 

Det kan ofte være en fordel at bruge lyse farver, det ikke får ikke kun rummet til at se større ud, det gør også badeværelset meget mere indbydende og det kan altid kombineres med et væld af farver uden det kommer til at se dumt ud.  Dertil vil kalk fra vandet være mindre synligt, hvis badeværelset er hvidt. Selve badet må Hvis der bruges mørkere farver i badeværelset, så er det vigtigt, at der er god belysning. Her er det især vigtigt, at der ved spejlet er god belysning.   Derudover er der et ekstrakrav til god belysning og farver, hvis badeværelset ikke har vinduer, hvorfor det rigtige lys, kan bidrage til en bedre stemning, men også gøre rummet større.

En god måde at erstatte dagslys på kan faktisk være ved at installere et kæmpe spejl i badeværelset. Lyset bliver reflekteret i spejlet, hvorfor et stort spejl kan give rummet nogle helt andre dimensioner.  Dertil vil et stort spejl næsten altid være fashionabelt, fremfor hvis spejlet var mindre.

Dekorationer

 

Planter er en god måde at signalerer naturlighed og ikke mindst renlighed på, hvorfor det kan være en god idé, at bruge dem til at indrette badeværelset med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *