Gode råd til at sikre hjemmet imod indbrud

Tallet for indbrud er forsat ekstremt højt i Danmark, selvom det er faldet lidt de senere år. I 2018 har der ca. været 30.000 anmeldte indbrud, hvilket man må sige danner grobund for at få sikret sit hus i en fart. Der er dog store geografiske forskelle i risikoen for indbrud. Som hovedregel er risikoen størst ti storbyer og forstadskvarterer, lidt mindre i provinsbyer og mindst i små byer på landet.

Over halvdelen af indbrud sker i dagtimerne, men tyvene slår bestemt også til på andre tidspunkter. Over en fjerdedel af indbruddene i private hjem sker i timerne mellem 18-24, da mange er boligejere i dette tidsrum, er optaget af at handle ind eller dyrke fritidsinteresser. De fleste tyve slår til om fredagen og lørdagen og vi ser at statistikken topper på mærkedage og i ferier, hvor folk oftest ikke er hjemme. Men er disse indbrud noget vi skal være bange for? Og hvordan sikre vi os bedst imod dem hvis, man skulle være så uheldig, en dag at få en tyv på besøg. Vi har givet 3 gode råd til at sikre dit hjem mest optimalt

Gør hjemmets døre sikre

Både hoveddøren og terrassedøren er nogle de foretrukne steder for indbrudstyven at komme ind ad. Det giver derfor god mening at starte med at sikre disse indgange. Først bør du kigge på om døren er af god kvalitet. Den bør helst ikke være mere end 10 år gammel og man siger at den gerne skal gave 3 hængsler på. Derudover skal den helst være mindst 32 mm. i tykkelsen. Det samme gælder låsen, den skal også gerne være en af de nyere af slagsen og gerne ikke ældre end 10 år. Hvis din dør ikke lever op til nogle af disse krav, bør du overveje at få skiftet den.

Gør hjemmets vinduer sikre

Stuevinduerne er et af de steder hvor indbrudstyven hyppigst kommer ind. Man siger igen at vinduerne helst ikke skal være over 10 år gamle, og er de det, vil det være en god idé at få skiftet dem. Nyere vinduer er nemlig en del mere modstandsdygtige. Derudover er de også mere energibesparende, hvilket jo kun klart er en bonus.

Få installeret god overvågning

Overvågning er en af de helt sikre vindere inden for beskyttelse af huset. I første omgang vil tyven blive skræmt væk, hvis han ser du har overvågning af huset. Skulle tyven vælge at bryde ind alligevel, så har du god mulighed for at dokumentere indbruddet for både forsikring og politiet, hvilket vil hjælpe dig rigtig langt i en erstatningssag. Læs evt. denne test af de bedste overvågnings kameraer på det danske marked ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *