Tre tips til et bedre indeklima

Tre tips til et bedre indeklima

Et godt indeklima og vigtigt for vores daglige helbred og sundhed. Mange af os danskere har tendenser til at bruge ca. 70 % af tiden indendørs. Er luften tung og i det hele taget ikke behagelig kan det i værste tilfælde resultere i hovedpine og dårligt velbefinde. Vi giver jer derfor tre tips til et bedre indeklima.

Luft ud

Det første gode råd er at sørge for at få luftet ud. Mange af os er ikke særligt gode til at huske det, specielt i de kolde måneder hvor vi gerne vil vedligeholde en lun temperatur og undgå træk. Vi anbefaler at man lufter ud et par gange om dagen i ca. 5-10 minutter for at vedligeholde et godt indeklima. Dette kan godt lyde af meget, men hvis du lufter ud de gange du børster tænder, skulle det være til at huske.

I sommermånederne anbefaler vi at lufte ud det meste af dagen. Du kan med fordel åbne for vinduerne og skabe træk når du går ud ad døren. Dit hjems indeklima vil derved være markant forbedret når du kommer hjem igen.

Undgå unødig fugt

Ud over at lufte ud er det vigtigt at undgå fugt i boligen. Dette kan gøres på flere måder. Husk at holde døren lukket når du er i bad, og skrab vand fra kabine, guld og andre flader efter bad, dette kan gøres med en svaber eller en bruseskraber. Har du ikke vinduer på badeværelset, anbefaler vi at du får anskaffet et godt ventilationssystem og brug det gerne under og efter bad. Derudover anbefaler vi ikke at tørre tøj indendørs, men i stedet tørre tøjet udenfor eller i en tørretumbler.

Brug luftventilator

Når du har luftet ud og sørget for unødig fugt i boligen, anbefaler vi at du får den friske luft cirkuleret rundt i boligen. Dette kan ved fordel gøres med en luftventilator. En luftventilator vil skubbe den friske luft rundt i boligen og sørge for at de sunde partikler bliver fordelt rigtigt i hjemmet. Derudover sparer en luftventilator dig for de lange varme nætter som den danske sommer efterhånden leverer.

Brug emhætte

Madlavning, især bagning, kogning og stegning er også en stor synder for vedligeholdelsen af et sundt indeklima. Det er derfor vigtigt at du bruger en emhætte under madlavning, og lad den gerne kører i 10 minutter efter også. Det er nemlig vigtigt at stegeosen efter madlavningen ikke sætter sig i boligen da det også er med til at skabe et usundt indeklima.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *