5 ting du skal være opmærksom på ved køb af nye vinduer

Det kan være mere end forvirrende at gennemskue hvilke vinduer der er de bedste for dig, det kan være du skal have topstyrede vinduer, bondehusvinduer eller er de typisk danske dannebrogsvinduer. Dette er selvfølgelig en smagssag og det er optil dig selv at finde ud af, så i stedet har vi udarbejdet 5 ting du skal være opmærksom på når du skal have sat nye vinduer i huset.

Energimærkningen

Energimærkningen er et certifikat, som bygger på en aftale mellem Energistyrelsen og vinduesindustrien. Hvis du køber vinduer der er energimærket, kan du være sikker på at det vindue du investerer i, er testet af et uvildigt organ. Der er desuden regler for om du må montere vinduer med energi mærkning A eller B, alt efter om det er renovation eller nybyggeri. Sørg for at holde høje med hvilken type du må montere og find den der er bedst for dig, ordentlige vinduer kan spare dig mange penge på varmeregningen.

CE-mærkning

Det er lovpligtigt at alle vinduer der sælges i Danmark, er CE-mærket, og det har det været siden 2010. CE-mærket sikrer at producenterne overholder en længere række krav bl.a. inden for sundhed, miljø og andre ting. Det kan være en god idé at sikre sig at vinduerne har denne mærkning så du ikke modtager ulovlige vinduer.

Kvalitet

Dine vinduer skal forhåbentligt holde i mange år, så det er vigtigt at overveje hvilke materialer dine vinduer skal laves i. Hvis du ønsker at vinduerne bliver produceret i træ, skal du være opmærksom på at kerneandelen skal være så høj som muligt, da det vil sikre at det kan holde til vind og vejr.

Kreditværdighed

Forhåbentlig holder dine vinduer de næste mange år, men hvis uheldet er ude, og de ikke gør det alligevel, kan det være vigtigt at producenten stadig eksisterer, så du kan benytte din garanti. Dette kan selvfølgelig være svært at forudsige hvordan det står producenten om 8 år. Det du til gengæld kan gøre at tjekke virksomhedens kreditværdighed, er den f.eks. AAA kan du roligt gå ud fra at der ikke burde opstå nogle problemer.

Lyt til tidligere kunder

Et af de bedste værktøjer til at kontrollere det produkt virksomheden sælger og den service de yder, er at kigge på anmeldelser af deres produkter, benyt gerne eksterne kilder som f.eks. Trustpilot. Det er her du vil have den store mulighed for at få et indblik i selve produktet. Tag dig gerne god tid til at læse de lange anmeldelser, både de gode og de dårlige. Det er ofte de lange anmeldelser hvor kunden har taget sig god til at gå i detaljer med hvorfor det var en god eller dårlig oplevelse.

Få at få yderligere hjælp til valg af vinduer kan du klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *