3 tips til en flottere græsplæne

Græsplænen er mange gange det første man ser når man træder ind på en ejendom, og det er derfor vigtigt for mange at have en flot og anstændig græsplæne. Det kan dog for mange være svært at holde græsplænen ved lige da der er en lang række ting som er nødvendige at forholde sig til hvis plænen, skal forblive pæn hele året rundt. I denne artikel giver vi dig 3 simple tips og tricks til en flottere græsplæne.

Undersøg jordens kvalitet

En vigtig ting at have styr på er, om jorden under dit græs er sund, da græsset vokser bedre og bliver markant flottere med en sund og rask jord. Hvis du er i tvivl om jordbunden er god eller om den mangler kalk eller andre næringsstoffer er det altid en god idé at få tjekket op på dette. Måden at sikre om din jord er sund på, er ved at foretage en jordbundsundersøgelse.

En jordbundsundersøgelse foretages normalt ved at man graver mindre mængder af jord op, ti forskellige steder på græsplænen. De opgravede jordbunker blandes så sammen hvor de herefter sendes ind til et laboratorium, hvor du så bliver undersøgt. Laboranterne kan derefter fortælle hvad og hvordan du skal gøde dit græs efterfølgende, for at få den sundeste græsplæne.

Giv din græsplæne gødning

En god gødning af græsplænen kan betyde forskellen mellem en flot, grøn græsplæne og en trist og kedelig græsplæne. Gødning giver din græsplæne vigtig næring som den skal bruge, hvis den skal have et friskt og grønt udseende. Derudover er gødning ofte et effektivt middel til at fjerne mås fra plænen. Når man gøder sin græsplæne, er det vigtigt at man doserer på den rigtige måde. Får græsplænen for meget et enkelt sted, kan den gå hen og drukne i gødningen og derved tage skade. Det anbefales at gøde jævnligt i mindre mængder.

Vælg den plæneklipper der passer til din plænes behov

For at holde græsplænen flot og plan hele sommeren er det vigtigt at græsset bliver klippet jævnligt og i samme højde. Der findes som bekendt flere redskaber til at slå græsset, men nogle passer bedre til visse græsplæner. Heldigvis er det slut med manuelle græsklippere, i dag har vi både håndholdte græsslåmaskiner, Havetraktorer og Robotgræsslåmaskiner. Hver græsslåmaskine til hver sit behov. Har man en almindelig husgrund under de 500 kvadratmeter burde en almindelig græsslåmaskine kunne række sig.

Det vil derimod være hårdt at skubbe maskinen rundt på de 500 kvadratmeter men det er der heldigvis en løsning på. En robotgræsslåmaskine er selvkørende og kan slå græsset for dig, uden du selv skal gøre noget som helst. Har man over 500 kvadratmeters græs der skal slås anbefales det at bruge en havetraktor da du nemmere kan komme rundt på plænen samt ikke behøver at bruge kræfter på at skubbe maskinen rundt. Med en havetraktor sidder du nemlig på maskinen imens du kører rundt og slår græsset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *