Syv tips til at pifte dit hjem op

Mange af os glemmer at vedligeholde vores hjem. Og rigtig ofte er årsagen, at vi ikke har tid – eller i hvert fald, at det ikke bliver gjort til en prioritet. Men dit hjem vil falme og komme til at se slidt ud og nogle af tingene bliver også til et irritationsmoment for dig. Derfor får du her syv tips, som du nemt kan lave selv eller billigt betale dig fra. Det vil både pynte på dit hjem og nok også løfte humøret.

Puds vinduerne

Du kan snildt pudse vinduerne selv og du får belønningen med det samme. Lys bliver lukket bedre igennem nypudsede ruder, det giver et bedre ud og dit hjem kommer generelt til at virke renere og mere velholdt. Det handler også om at nyde, at dagene stadig er lyse inden vi går over til vinterens mørke.

 

Udskift punkterede ruder

Punkterede ruder ser bare ekstra beskidte ud eller som om, der altid er dug på ruden. Skift ruden selv eller få en glarmester til at gøre det, så du igen kan få et lyst hjem og en bedre udsigt. Du kan finde et udvalg af vinduer og se, hvad de koster her.

 

Skift de pærer, som ikke virker

Der er ikke noget mere irriterende end at skulle bruge noget i kælderen om aftenen eller skulle tisse om natten, og man stadig ikke har fået taget sig sammen til at skifte den pærer, der sprang for et par dage siden. Det tager ingen tid at skifte en pære, så bare få det gjort.

 

Reparer løse håndtag og greb

Når vi dagligt har fat i skuffe- og skabsgreb i vores køkken, på badeværelset og på klædeskabet kan det ikke undgås, at håndtagene bliver løsere og løsere. Gå lige en hurtig omgang i dit hjem med en skruetrækker i hånden og stram alle håndtagene og grebene – så slipper du også for en dag at stå med et af dem i hånden.

 

Skjul ledninger

Vi har alle sammen et hav af ledninger, ofte i soveværelset, ved fjernsyn og musikanlæg. Ryd op i ledningerne og sat en skinne på, så de er bedre skjult – især dem, som går fra fjernsynet og ned bag tv-bordet.

 

Mal køkkenlåger og skift greb

Er du træt af dit køkken, men synes det bliver en lidt dyr omgang at få lavet en nyt? Så nøjes – eller start med – at male dine køkkenlåger en ny farve og skift grebene, allerede her vil der komme en stor forskel på køkkenet.

 

Fjern kalk fra klinker og armaturer

Man bliver tit selv blind overfor kalken, men et badeværelse må gerne fremstå rent og lækkert. Derfor: frem med kalkfjerneren og skrub til dine armaturer igen skinner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *