Skal du flytte til udlandet? Her er nogle gode råd

Når man flytter til udlandet, er der naturligt en del flere ting, som man skal huske og være opmærksom på, end hvis man blot flytter til et andet sted indenlands.

Står du i den situation, at du skal flytte til udlandet, kan du får du nedenfor nogle gode råd, der kan hjælpe dig til at danne et overblik over hvad du skal huske.

Flyt adresse

Den første – og måske vigtigste – ting du skal huske, når du skal flytte til udlandet, er at melde din flytning. Dette er især vigtigt, hvis du skal bo i udlandet i mere end seks måneder, og skal ordnes inden du flytter.

Det er essentielt, idet du skal give myndighederne besked om et længerevarende ophold, da det gør det lettere for dem at komme i kontakt med dig hvis det bliver nødvendigt.

Tegn en rejseforsikring

Når du flytter til udlandet dækker dit sygesikringskort ikke. Flytter du til et andet land indenfor EU, er du dog stadig dækket til en vis grad af det blå sygesikringskort, som gælder i hele EU.

Dog afhænger graden af det blå sygesikringskorts dækning af hvilket land du befinder dig i, og en god idé er derfor at undersøge dette.

Vil du være sikker på at undgå at stå med en regning, så tegn en rejseforsikring inden du tager afsted. På denne måde undgår du høje udgifter i tilfælde af, at du bliver syg under dit ophold.

Vælg et internationalt flyttefirma

Som når du flytter til et andet sted indenlands, er det også muligt at hyre en flyttebil, der kører til udlandet. Du skal blot kontakte et internationalt flyttefirma.

Dette er specielt fordelagtigt, idet du undgår at skulle tænke på regler om told, vejafgifter, forsikringer og meget mere. Hele flytningsprocessen bliver dermed mere overskuelig, idet det internationale flyttefirma har styr på sådanne regler, og nogle klarer endda også de administrative opgaver for dig.

Nemmere bliver det ikke! Er du interesseret i at få hjælp fra med en international flytning, og vil du gerne vide mere, så klik her.

Husk dine vigtige dokumenter

Det er yderst vigtigt at huske alle dine nødvendige papirer og dokumenter, når du flytter til udlandet. Udover de dokumenter, der er nødvendige til at rejse – eksempelvis pas – kan det være en god idé at medbringe eventuel opholdstilladelse, medicinattest, vaccinationskort og meget mere.

Det er også fordelagtigt at tage en kopi af alle dokumenter og papirer i tilfælde af, at der bliver behov for at give dem som dokumentation.

I forbindelse med dokumentation kan det også være en fordel at få alle dokumenter og papirer oversat inden du tager afsted, så du ikke skal stå med det i et fremmed og nyt land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *