Få bygget drømmehus

Når du skal bygge dit eget hus, så er der mange ting, man skal være klar over, og der mange ting som kan gå galt. Det er derfor vigtigt, at I har en plan, og ved hvilke trin du skal igennem. Når huset skal bygges, så er det meget vigtigt, at at I finder den rigtige idé til huset eller det rigtige koncept til at starte med. Derfor kan det være en god idé, at få en arkitekt til at være en del af det første møde. En professionel arkitekt kan nemlig komme med idéer og inputs, til hvordan jeres idéer kan implementeres rent praksis i boligen. Arkitekten kan forklare, hvordan I får de ønskede funktioner og æstetik til at smelte sammen, som resultere i at I får det hus, som I altid har drømt om.

Læs herunder omkring de fem steps der skal til for, at I går fra en tom grund til at stå med jeres eget drømmehus.

Idéerne til det første møde

Til at starte med når I skal til at bygge drømmehuset, så er det første step, at I får et stablet et idémøde på benene. Idémøde skal være med til at give jer en bedre idé omkring, hvordan hele huset kommer til at se ud, og hvordan selve udformningen på boligen kommer til at være. Her til hvor stort huset skal være, og hvor mange værelser, der skal være. Dertil er der selve udformningen af boligen, skal du med til selve udformningen af boligen. Det er derfor meget vigtigt, at alle de idéer I har til boligen, bliver drøftet til dette møde.

Skitseforslaget

Når I har alle idéerne til huset på plads, så skal I til at udarbejde et skitseforslaget, så I nogenlunde ved, hvordan huset skal se ud. Der kommer et tidspunkt, hvor selve idéen til huset skal konkretiseres. Det betyder, at de idéer i har skal skrives og illustreres på et papir. Her skal der også laves en skitse af selve huset, så I kan se hvordan huset nogenlunde kommer til at se ud. Skitsen af huset bliver kaldt et skitseforslag. Skitseforslaget skal være med til at give en fornemmelse af, hvor lang tid hele byggeprojektet kommer til at tage, og hvor meget huset vil komme til at koste når byggeri er færdigt.

Godkendelsen fasen

I godkendelsesfasen handler det om, at få alle de rigtige godkendelser og tilladelser. Skal I bygge et hus, så er det den vigtigste fase, det er godkendelsesfasen. I denne fase handler det om at få alle de rigtige tilladelser. Hvis man ikke har alle de rigtige tilladelser, så ender man med at skulle betale bøder for overtrædelse af loven. Man skal have mange tilladelser, og følge mange regler, når man skal bygge et hus, det betyder for jer, at I skal sætte jeg godt ind i, hvilke tilladelser man skal have.  For eksempel skal man have en byggetilladelse fra kommunen for, at kunne få lov til at bygge et hus. Når huset er bygget færdigt, så skal man have en tilladelse for bare at tage huset i brug. Det kan være svært at holde styr på alle disse regler og tilladelser, derfor kan det være en god idé at have en fagmand indover.

Projektet udspecificeres

Når projektet skal udspecificeres i denne periode, så er det i denne fase hvor informationer bliver klargjort, så der kan udarbejdes en tidsplan for byggeriet. Det er også i denne fase, hvor man finder man ud af hvilke materialer, der skal bruges til at bygge huset, dertil, hvordan energiforbruget kommer til at se ud, og der skal udarbejdes arbejdsbeskrivelserne til håndværkerne.

Kontrakt med håndværkerne

I kontraktfasen har I et godt overblik over hele byggeriet, og dertil hvilke arbejdsopgaver der skal laves. I kan derfor starte med, at få lavet kontrakter med håndværkerne eller I kan selv gå i gange med at arbejde på byggeprojektet.

GO

I er nu nået til byggefasen. I byggefasen kan der opstå problemer med selve byggeriet. Her kan I risikere at håndværkerne konstant ringer jer op i arbejdstiden, for at få svar på noget teknisk i forhold til boligbyggeriet. Hvad gør I hvis det sker?  Det er i hvert fald godt at have en arkitekt eller en byggesagkyndig til at overse byggeriet. Når I skal bygge tag er der mange steder, man kan se på tag, men hos profilmetal.dk, kan du finde stålplader og tagrender.

Tak for du læste med. Jeg håber på, at du er blevet inspireret, til at bygge eller få bygget dit drømmehus.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *