3 gode tips til bilen

Det er ikke unormalt at vi bruger mange timer dagligt i bilen og derfor er det også vigtigt at bilen er i ordentlig stand og bliver vedligeholdt. Dette er der flere måder at gøre på og vi har her givet vores 3 bedste tips til netop dette.

Vedligeholdelse af bremserne

Mange er ikke klar over hvor vigtigt det er at holde bilens bremser ved lige. De tror fejlagtigt at værkstederne ordner bremserne ved tjek. Dette er desværre bare ikke virkeligheden. Værksteder foretager blot visuelle kontroller af bremser, men går slet ikke i dybden. Derfor anbefales det at du beder om servicering af bremserne når du skifter mellem sommer og vinterdæk.

Lad gerne mekanikerne adskille og smøre bremserne og husk at skifte bremsevæske fra tid til anden. Skiftet skal foregå efter bilfabrikantens anvisninger. Størstedelen af biler skal have skiftet bremsevæske hvert andet år, hvilket mindsker risikoen for bremsesvigt markant. Få gerne efterset bremserne en gang om året.

Polér selv bilens lak

En god måde at pleje bilen på er at polere lakken, det er selvfølgelig muligt at få professionelle til at udføre denne opgave, men det er faktisk ligeså nemt selv at gøre det. Først og fremmest skal der tages stilling til hvilken lak der skal bruges. Det kan f.eks. være metallak der beskytter bilen godt imod solens UV stråler, så bilen bliver ved med at holde sin flotte glans.

Når du har valgt hvilken lak bilen skal have, skal bilen først have en grundig vask. Vask bilen med bløde svampe og en god autoshampoo uden voks. Derefter skal bilen tørres af med vaskeskind og så er du klar til at foretage din første grundlæggende polering, fjerner vaskeridser og gamle voksrester. Efterfølgende påfører du polercreme på bilen. Til sidst kan man vælge at forsegle lakken med lakforsegling eller voks.

Brug Bakkamera

En af de største årsager til buler i bilen er grundet parkering hvor du bakker bilen op i andre køretøj eller objekter. Dette er smadder irriterende, for koster det hvide ud af øjnene at få lavet hos en mekaniker. Den eneste sikre løsning på dette problem er at få installeret et bakkamera i bilen. Et bakkamera hjælper dig med ikke at overse uforudsete elementer når du enten parkere bilen eller bakker.

Der findes et hav af forskellige former for bakkameraer, der kan mange forskellige ting. Der findes både bakkameraer, som er til store køretøj og til mindre personbiler. Derudover findes der trådløse bakkamera der gør det lettere at montere kameraet på køretøjet. De fleste bakkamera i dag kan også se i mørke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *