Vælg den rigtige sofa

I en tid hvor vi har uendelige muligheder og ofte mister overblikket, har man naturligvis også noget af en kamp foran sig, når man skal vælge en ny sofa. Du har måske en helt klar ide om, hvad det er for en sofa du vil have, men i samme øjeblik du træder ind i butikken, kommer alle de mange valg væltende og truer med at tage overblikket fra dig. Stil, form, størrelse og de mange tilpasningsmuligheder kan være helt overvældende, så vær helt sikker før du begiver dig afsted eller bestiller, for det er så ærgerligt at købe det forkerte.

Størrelsen er vigtigst

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har styr på størrelsen. Uanset hvor stort rummet er, så vil sofaen komme til at optage en betydelig procentdel af det. Skal det bare være en enkelt sofa eller skal der være flere? Skal det høre stole til også?

Hvis man vil have et sofabord, er det også noget som man skal tage stilling til. I så fald er en enkel sofa, der ikke er for rund i det, nok den bedste mulighed. Men skal sofaen være det primære fokuspunkt i stuen, så vælg de rundere former og gerne en smule større model, så der er masser af siddeplads.

 

Hvilken form vil passe rummet bedst?

Sofaens form har betydning for hele rummets indtryk. Hvis den skal fungere som rumdeler, så er det en god ide med en hjørnesofa. Den kan sagtens placeret ude i rummet, hvor den kan hjælpe med at dele rummet, således at man har en grænse mellem dagligstue og spisestue f.eks.

Vil man have stole og sofaborde, er det dog bedre med en minde standardsofa, der ikke optager for megen plads.

 

Hvilket materiale?

Æstetik og funktionalitet skal gerne hænge sammen, når det kommer til din nye sofa, for begge dele er af yderst vigtighed. Vi kan sikkert alle sammen godt lide de hvide lærredssofaer, men vi ved også at de er komplet tumulige at holde pæne. Har man små børn eller kæledyr, så ved man jo godt at den ikke beholder det udseende ret længe.

Det samme gælder med lædermøbler, da den enkelt katteklo kan gøre uoprettelig skade. Vær derfor meget opmærksom på de udefrakommende faktorer, når du skal vælge sofaens materiale. Det skal jo også passe til rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *