Giv dine børn den bedste studiestart

Det er en stor dag, når børnene flytter hjemmefra for at begynde på et studie. Som forældre vil man gerne give dem den bedste start, men samtidig er det også vigtigt at give dem plads til at blive voksne og selv løse deres problemer. Forældrekøb er dog blevet mere og mere almindeligt, og det er der god grund til.

De store studiebyer

Danmarks største studiebyer er København, Odense, Århus og Aalborg. Det er her man finder de fire største universiteter, og derudover har byerne også et væld af andre uddannelser. Det betyder, at der er rift om studieboligerne, hvilket også har været et større kritikpunkt igennem mange år. Mange må acceptere at bo langt udenfor byerne, hvis de skal have råd til en bolig, og det er en skam.

Når man bor inde i byen, så oplever man samtidig det helt unikke liv, der findes omkring et universitet og campus. Det er en unik oplevelse, som man kun får én gang i sit liv. Det er derfor ikke svært at forstå, at forældre køb virker som den bedste løsning for mange forældre.

 

Husleje eller ej?

Der er meget delte meninger om, hvorvidt man vil forlange, at ens børn skal betale husleje for at bo i en bolig, som er købt af forældrene.

På den ene side lærer det ansvar at skulle betale husleje hver måned, og så dækker det nogen af de udgifter du har som forældre. Det kan være en stor fordel, og du undgår også, at ofre alt for mange penge på boligen. Man kan nærmest sige, at du deler udgifterne med din søn eller datter.

Omvendt kan det også være en stor fordel at bo huslejefrit. SU-beløbet som en studerende får hver måned er ikke højt, og der er udsigter til beskæringer fra politikernes side. Med andre ord kan det altså være, at din søn eller datter kan undgå SU lån, hvis de får lov at bo huslejefrit.

Lige meget hvad du vælger er det vigtigste at have klare aftaler.

 

Efter studiet?

Mange forældre bekymrer sig om, hvad der skal med lejligheden, når uddannelsestiden er ovre. Måske er der yngre børn, som kan overtage den.

Alternativt kan den enten sælges eller udlejes til andre studerende. Hvad er er mest fordelagtigt kommer i høj grad an på markedet, og det er et dilemma, som man må tage når tiden oprinder. Hvis lejligheden ligger i en stor studieby, så er der imidlertid stor sandsynlighed for at du kan udleje den.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *