Tre tidløse møbler der aldrig går af mode

I disse år er dansk design yderst eftertragtet i resten af verden. En af de primære årsager til dansk og nordisk designs store succes er, at mange af vores møbler og produkter betegnes som enten klassiske eller blot tidsløse. Vi har her på redaktionen taget et kig på nogle af de mest populære danske brands inden for design og boliginteriør og fundet frem til tre af de mest tidsløse møbler, der aldrig vil gå af mode.

1:  Hjørnesofaen – Familiens naturlige samlings punkt

Det første møbel som næppe vil gå af mode i en hverken nær eller fjern fremtid er hjørnesofaen. Hjørnesofaen har i de senere år gennemgået en sand renæssance – nu brandes det som en u-sofa, men i realiteten er det blot den klassiske hjørnesofa og en chaiselong, der har fusioneret.

Og det netop denne fusion der har giver den nyt liv – og siden næsten alle danske hjem i disse år har en chaiselong sofa, så er vi ikke i tvivl om, at hjørnesofaen også i de kommende mange år, vil være at finde i de fleste danske hjem.

2: Brændeovnen – Skab ekstra stemning i huset

Den næste ting, som vi er ret sikre på ikke sådan lige vil gå af mode i de kommende år, er brændeovnen. Grunden til dette er både, at en rigtig stor andel af de danske husstande stadig anvender brændeovne. Og selvom at man igennem årene har forsøgt at beskatte brændeovnsejere hårdt, på grund af miljøbelastningen, så har det ikke påvirket salget ligeså meget som forventet.

Derudover har man formået at udvikle elektroniske brændeovne, som er langt mere miljøvenlige, men som stadig giver den samme varme – og ikke mindst den samme hygge! Og netop på grund af danskernes store forkærlighed for hygge, så tror vi ikke på, at brændeovnen forsvinder fra de danske hjem i nær fremtid.

3: Vitrineskabe – Bind dit køkken alrum sammen

Det sidste møbel som vi ikke tror kommer til at gå af mode i den kommende tid, er vitrineskabe. Et vitrineskab er et opbevarings møbel med glasdøre, hvori man ofte opbevarer ting som glas, porcelæn, kunstgenstande, mindesager og andre sager man vil præsentere – eller gemme til særlige lejligheder.

Vitrineskabene har allerede knap 200 år på bagen i sin nuværende form, og selv i dag findes de i rigtig mange danske hjem. Årsagen til dette er flere men mange indretningsarkitekter peget på, at i takt med at vi har fået flere boliger med flydende rum, som et køkken-alrum er, så er der brug for møbler der elegant kan binde rummene sammen. Denne opgave er helt perfekt for et vitrineskab.

Herhjemme findes der masser af elegante vitrineskabe fra en lang række producenter, men vores foretrukne finder du hos Nordal.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *