Tips til nyt køkken

Køkkenet og spisestuen er samle sted for hele familien, det er hvor I laver mad, spiser sammen og ofte fungerer det også som et sted hvor familien støder på hinanden i sin travle hverdag. Køkkenet er et af de rum, som familien bruger meget tid i og derfor er det også vigtigt at der bliver indbudt til samtale og hyggelig madlavning. Der findes mange måder hvorpå du kan gøre køkkenet et mere hyggeligt sted at færdes, læs mere i artiklen herunder, hvis du vil se hvordan du får det bedste ud af familiens køkken.

Vælg den rigtige køkkenstil

Hvis der skal bygges nyt køkken, er der flere overordnede stile som er moderne og diktere den grundlæggende indretning af dit køkken. Det blev i 00’erne meget populært at indrette køkkenet som et samtalekøkken, og udbredelsen blev kun større i 10’erne, og er næsten blevet en integreret del af alle parcelhuse. Der er dog opstået en ny trend der ligger op til lidt mere lukkede køkkener igen, da det kan være svært at gemme madlavningsrod væk, mens du har gæster.

Som en udvikling af samtale køkkenet er loungestilen udsprunget fra samtalekøkkenet. Loungestilen er i bund og grund et samtalekøkken, med en mere lounge stemning der ligger op til at dine gæster kan få en drink mens maden forberedes. Denne stemning opnås ved at der ofte er siddeplads og bordplads til gæsternes rådighed i køkkenet.

Tænk bæredygtigt

Der er stigende fokus på miljø og bæredygtighed i Danmark og det er et fokusområde som er kommet for at blive. Da danskerne i stigende grad forespørger bæredygtige produkter, hvilket har bevirket at producenterne nytænker materialer og design, så du bliver sikret en højere kvalitet af dine produkter.

Der har længe været en brug og smid væk-kultur i Danmark, som langsomt er ved at blive skiftet ud med en bæredygtigt kultur, hvor der fokus på at produkterne sætter et så lille C02-aftryk som muligt når produktet når slutningen af sin levetid. Du kan bl.a. forespørge at det træ der bliver brugt i køkkenet, er FSC-certificeret, så du kan sikre dig at træet kommer fra skove med ansvarlig skovhugst, eller du kan gå efter et køleskab med flest mulige +’er – dette vidner nemlig om energirigtighed.

Det er ikke altid lige nemt at gennemskue kvaliteten på hårde hvidevare, og hvor bæredygtige produkterne er. Hvis du tager ud for at kigge på nye hvidevare til dit køkken, bliver du ofte mødt af en sælger der selvfølgelig prøver at sælge dig et produkt der sætter ham en tand tættere på hans ugentlige mål. Det kan være en god idé at læse diverse anmeldelser og test af produkterne, så du kan få en uvildig beskrivelse af produkterne, hvor du både kan blive informeret om fordele og ulemper ved netop det produkt du har i øjnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *