Sådan indretter du dit lille lejligheds køkken

Køkkenet er husets vigtigste rum. Ligeledes er køkkenet det naturlige samlingspunkt for familie og venner. Det er derfor essentielt du føler dig til rette i dit køkken. Især mindre køkkener stiller krav til praktiske løsninger.

Læs med her. Måske jeg kan hjælpe med at opfylde dine største køkkendrømme.  

Det kompakte køkken

Hvis du bor i lejlighed, er et køkken som regel en af de mindste rum i hele lejligheden. Det kan derfor være svært at indrette og ligeledes allokere de rette instrumenter til de rette pladser. Der findes dog et par tips der kan hjælpe dig og dine samboende.

Indretning af et lille køkken kan være en kunst hvor man ofte skal gå på kompromis. Det handler om at få det maksimale ud af pladsen. Det kompakte køkken kan dog sagtens være fedt, og kan føles større end det i virkeligheden er.

Det er vigtigt at bygge til loftet for at udnytte pladsen maksimalt. Hvis turen går til Ikea eller andre køkken eller møbel-fabrikanter anbefales det, at lede efter så store møbler som muligt. Det hjælper med at holde køkkeninstrumenter gemt væk og derved får det miljøet i køkkenet til at føles rent og indbydende.

En anden anbefaling lyder på at købe et loftemfang!

Loftemfang fungerer ligesom emhætter. Forskellen er bare at et loftemfang er indbygget i loftet. Dette skaber en masse brugbar plads og får dit køkken til at føles større. Prisen varierer meget på loftemfang, så hvis du er studerende eller på budget er der også et til dig. Du kan læse meget mere om loftemfang her!

Vær organiseret

Organisering er guld værd i et køkken. Fx kan du stille glassene tættest på vandhanen. Stille tallerkener over bestikket og hvis muligt, stil ovnen under kogepladen.

At være organiseret i køkkenet kan gøre hele køkken oplevelsen meget bedre for dig og dine samlevende, samt spare dig en masse tid. Og med børn i hjemmet ved alle at denne tid er guld værd.

Det at være organiseret i køkkenet gør også dit køkken er meget mere indbydende for gæster. Gæsterne kan inviteres til hyggelig madlavning eller evt. sidde og få en drink i køkkenet mens du står og laver maden. Det er ligeledes nemmere for gæsterne at finde rundt i køkkenet og derved føler de sig mere tilpas.

Ligeså vigtigt er skabspladsen. Gå efter at finde et skab der passer lige præcis til de produkter eller instrumenter du tænker der skal være i skabet. Er skabet for bredt eller højt, kan der hurtig opstå en situation hvor man smider overflødige genstande i skabet blot fordi der er plads. Tingene ender med at hobe sig op, som kan være grobunden til stress og evt. dårlig køkken hygiejne.

Tak fordi du ville læse med.

God indretning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *