Sådan indretter du et babyværelse, der velkommer søvn og afslapning

En god nattesøvn er enormt vigtigt for dit barn. Hvis din baby vågner mange gange om natten og/eller ikke vil sove, går ud over hele den efterfølgende dag. Vi giver dig vores bedste, konkrete tips til, hvordan du indretter din babys soveværelse, så dette beroliger og velkommer søvnen.

 

Først og fremmest handler det når du indretter din babys værelse om, at imødekomme og indtænke de ting, som forudsætter et sundt søvnmønster for din baby. Derfor skal du overveje disse ting:

 

En mørk hule

For at dit barn sover bedst, skal der være mørkt på værelset. Dette gælder selvfølgelig ikke konstant, men når din baby skal sove. Lys virker modsat mørke stimulerende til, at vi skal være vågne og aktive. Mørke derimod virker afdæmpende og sløvende.

Når du indretter din babys soveværelse er det derfor en god ide, at investere i mørklægningsgardiner fremfor gennemsigtige gardiner, eller persienner der ikke slutter tæt. Næste skridt i at sikre din baby en god søvn er, at inkorporere indretningen med mørke i jeres godnat-rutiner. Med andre ord skal du forsøge at vænne din baby til, at når der bliver mørkt betyder det, at nu skal der soves. Dermed bliver det også langt lettere at få din baby til at vænne sig til at sove middagslur på værelset.

 

En behagelig hule

Næste skridt i at indrette din babys værelse efter at velkomme søvnen ligger i, at indrette og sørge for behagelige omgivelser at sove i. Med dette menes, at både seng, madras, sengetøj og evt. himmel skal emme af hyggelig og varme.

Et helt bevidst valg bør i denne sammenhæng være, at efterligne en hule med indretningen sengen. Babyer er efter 9 måneder i verdens bedste og rare hule vante til, at disse er hyggelige og trygge. Derfor kan det anbefales at bruge en sengerand til at indramme sengen. Et andet godt råd er, at efterligne din egen berøring ved hjælp af en sovepose til din baby. Den specielle tyngdepose er designet efter, at skulle efterligne din berøring ved at have påsyet et stykke med en lille smule vægt på fronten. Dette giver din baby tryghed til at falde i søvn og sove godt, samt efterligner den hyggelige hule de er vante til.

 

En tempereret hule

Det kan være fristende at placere din babys vugge eller seng under vinduet, da lyset her er så skønt. Vi anbefaler dog, at babys seng ikke stilles under eller direkte i nærheden af et vindue. Et er hvad træk det måtte give din baby, hvilket kan føre til lungebetændelse og andre slemme ting, som bare skal undgås. Noget andet er, at selvom vinduet er lukket, vil der stadig, især i vintermånederne, blive koldt og måske fugtigt i nærheden heraf.

Stil derfor sengen væk fra vinduet, så du kan lufte ud i en 5-10 minutter, inden din baby skal sove. En babys kropstemperatur falder ca. én grad inden sengtid, hvorfor der gerne må være en anelse køligt i værelset, så din baby ikke sveder og bliver klam i løbet af natten. Den optimale temperatur for din baby at sove i er omkring 18-20 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *