Hækleprojekter til boligen

Hækling lyder måske lidt gammeldags i nogles ører, hvilket det i sin natur også er – håndarbejdsformen har nemlig eksisteret siden 1800-tallet. Mens strikkeklubber har haft en renæssance de sidste par år, så har hækling ikke haft helt den samme popularitet indtil nu – men det er ved at vende. Dette skyldes blandt andet, at man kan hækle enormt mange fine ting– kun fantasien sætter grænser.  Derudover er det betydeligt nemmere at have hæklesagerne med i tasken, hvis du skal på farten, da hæklenåle og garn fylder en del mindre end strikketøjet.

Hækling og strikning har desuden gavnlige effekter på stress, da det fungerer som en slags meditation, hvor du får tankerne helt væk fra dagens opgaver og beslutninger. Her handler det om at koncentrere sig om at hækle efter opskriften, hvilket ikke er muligt, når du tænker på alt muligt andet. Det er derfor en god måde at komme ned i tempo, når du kommer hjem fra arbejde eller for at falde til ro før sengetid. Derudover er det en hyggeligt aktivitet at lave indenfor, nu årstiden snart skifter og byder på lave temperaturer, regn og mørke.

Vi har samlet en lille inspirationsguide til, hvilke hækleprojekter du kan gå i gang med til boligen.

Hæklede bogstaver til et navnebillede

Navnebilleder på børnenes værelser fås i alle former, så hvorfor ikke prøve at udstille dine hæklede bogstaver i glas og ramme som et personligt “touch” på børnenes værelser? Du bør væbne dig med tålmodighed for det er noget af et nørklearbejde, men resultatet bliver rigtig fint. Bogstaverne kan også bruges til at hænge udenpå børneværelsernes døre. Tag et kig på kreaposen.blogspot.dk og find opskrifter på hæklede bogstaver.

Kaj Bøjesens klassikere

Du kan spare mange penge, hvis du, i stedet for at købe alle de ikoniske kaj Bøjesen figurer, hækler dine egne. Så kan du både få aben, sangfuglen, flodhesten og elefanten uden at skulle finde den store pengepung frem. Det er figurer, der både kan passe ind på bogreolen eller som et sjovt indslag på børneværelset. Find hækleopskrifter på haekleopskrifter.dk og garn her.

 Hjemmesko

Når det bliver koldt udenfor, kan du få brug for et par hjemmesko, så du ikke fryser fødderne. Her er det helt oplagt at hækle hjemmesko til hele familien i forskellige farver. De vil desuden gøre sig godt som julegaver til venner og bekendte. Har du garnrester tilbage fra andre projekter, kan du sagtens bruge disse til at skabe et unikt udtryk i hver sko, så de er til at kende fra hinanden. Du kan finde opskrifter på hæklede hjemmesko på familiejournal.dk.

 Hæklede grydelapper

Er du begynder, og vil du gerne i gang med nogle lette projekter, så kan du lave grydelapper eller bordskånere til varme ting. Dette er en fin begynderopgave, da du dermed kan øve dig i kunsten at hækle uden at opgaven byder på for mange udfordringer. Forsøg dig med alternative farver, så grydelapperne skiller sig ud og giver farve til køkkenet.

Pynt

Kigger man på gammelt julepynt, måske arvestykker som er nedarvet fra dine bedsteforældre, så bestod det ofte af hæklede julenisser, julekortholdere og julehjerter. Det er det julepynt, der holder år ud og år ind, og som kan gives videre til dine børn, fordi det ikke går af mode. Hvorfor ikke starte på at lave din egen julepynt i år og langsomt bygge julepyntskassen op med hjemmelavet pynt. I så fald kan du hente inspiration på opskrifter til hendesverden.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *