Et hjem med minimalistisk glød

Har den minimalistiske stil fundet vej ind til dit hjerte – hvorfor så ikke lade den finde vej ind i dit hjem? Vi bringer her gode råd til den minimalistiske stil, som over det seneste årti er blevet utrolig populær at indrette efter. 

Hvad går den minimalistiske stil ud på?

Den minimalistiske boligindretning går ud på, at man begrænser sin indretning i forhold til overflødige, unødvendige ting. Som oftest byder minimalistiske hjem på få, simple møbler – og lidt til ingen pynt. Et minimalistisk hjem er som oftest i neutrale, afdæmpede farver, hvorfor det virker meget stilrent. Som oftest er de få ting, som er i boligen, af høj kvalitet. Det kan være en dyr sofa, da minimalistisk indretning går mere op i kvalitet end kvantitet. Derfor hellere én sofa end forskellige lænestole, sofaer, taburetter og lignende.

Hvor kommer den minimalistiske stil fra?

Den minimalistiske boligindretning stammer tilbage fra 1960’ernes billedkunst. Kender man til kunst, ved man, at billedkunsten i en længere årrække var domineret af abstrakt ekspressionisme, som minimalismen netop er et modsvar på. Efter billedkunsten valgte også musikken at følge i den minimalistiske retning med ensformighed; og senere har også modeverdenen kastet sin kærlighed på minimalismen med det velkendte udtryk: ”Less is more”. De forskellige områder fokuserer alle på at minimere, deraf begrebet minimalismen.

Indret efter den minimalistiske stil

Des mere man kan lave om ved en bolig – des mere kan man indrette den efter den minimalistiske stil. Optimalt er det, hvis man kan få indflydelse på gulv og vinduer også, men det kræver, at man ejer boligen. For en optimal minimalistisk stil bør vinduerne være store og brede, hvilket giver liv og luft til rummet – find vinduer i denne stil på danske-vinduer.dk. Har man mulighed for at ændre gulvet, kan man enten designe i store, lyse fliser, lyst trægulv – eller i marmor-look, for at optimere den eksklusive vibe, som minimalismen kan bringe.
Er man lejer, er man lidt mere begrænset i forhold til, hvad man kan tillade sig at gøre ved boligen. Det bør man sætte sig grundigt ind i, før man begiver sig ud i et minimalistisk eventyr. Hvis man har lov til at male, kan man male boligen i neutrale, afdæmpede farver. For at boligen ikke bliver for klinisk, kan møblerne være i sort – de vil fortsat følge den minimalistiske stil, men give en god kontrast til de gennemgående lyse farver. Ydermere bør man holde pynt og nips ting på et minimum, da man ifølge minimalismen bør begrænse sig – og tænke kvalitet fremfor kvantitet. Der er mange boligblogs som giver bud på forskellige indretninger inden for den minimalistiske stil, alt efter størrelse på bolig, budget og så videre. Det er derfor nemt at finde inspiration, så man kan designe sit eget hjem på bedst mulig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *