Fordele og ulemper ved at låne

Der er mange gode grunde til at tage et hurtigt lån, hvis du står og mangler penge nu og her. Denne artikel vil kigge nærmere på både fordele og ulemper ved at vælge denne form for lån. Vi kigger også nærmere på, hvad det har af betydning, at lånet er afdragsfrit i perioder. Læs meget mere her.

Det er fristende for mange at tage et hurtigt lån, når man gerne vil have penge mellem hænderne uden for meget ventetid. Men hvorfor vælger mange egentlig at tage disse hurtige lån? Det vil denne artikel kigge lidt nærmere på. Vil du læse mere om mulighederne for et hurtigt lån, kan du klikke her og læse mere.

 

Fordele

Der er først og fremmest mange fordele ved at tage et hurtigt lån. I de fleste tilfælde kan man nemlig selv vælge præcis, hvor meget man gerne vil låne – selvfølgelig med et maksimumbeløb. Det betyder, at man egentlig ikke behøver forholde andre til, hvorfor man har brug for pengene, og det kan være behageligt, hvis man gerne vil holde den del privat. Et hurtigt lån er fx oplagt til:

  • Investering i aktier eller obligationer. Hvis du gerne vil have hurtige penge mellem hænderne, så du kan investere dem i noget, du tror på, så er et hurtigt lån en god mulighed. På den måde kan du fortsætte dine andre aktiver imens
  • Nyt køkken. Hvis du gerne vil kunne betale for dit nye køkken med det samme, så kan det være smart at tage et hurtigt lån, som du så først skal betale af på senere hen. Det samme gør sig selvfølgelig gældende, hvis du skal have ny bil eller give haven en stor overhaling
  • Tilbagebetaling af andre lån. Hvis du står i en situation, hvor du skal have betalt en større pose penge tilbage fra et andet lån, kan du tage et nyt lån for at udskyde processen for dig selv.

Ulemper

Mange steder er der mulighed for at låne beløb helt ned til et par tusinde kroner, men du kan også låne flere hundrede tusinde mange steder. Der er dog også ting, du skal være en smule opmærksom på, før du tager et hurtigt lån. Først og fremmest bør man overveje, om det er en fordel at låne flere penge, hvis man i forvejen har gæld. Selvom det kan være rart at betale et andet lån ud, så optager du blot et nyt, og det skal du selvfølgelig være klar til.

Det er også en god idé at overveje, om du har råd til det, når lånene pludselig ikke er afdragsfrie mere, og du skal betale dit hurtige lån tilbage. Her vil dine udgifter stige, og det skal selvfølgelig medregnes.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *