Derfor bør I skrive testamente, hvis I køber bolig sammen

Det er aldrig rart at tænke på, at vi en dag skal herfra, men selvom det er en ubehagelig tanke, er det meget vigtigt, at I tænker over det – særligt hvis I står over for et boligkøb sammen.

 

Lad os flytte sammen

Det bliver mere og mere almindeligt at bo sammen uden at gifte sig, og i den forbindelse er man ikke dækket over for hinanden på samme måde, som man er, når man er gift.

Der er rigtig mange forskellige konstruktioner, når det kommer til at bo sammen som par, og flere vælger at eksempelvis den ene står for boligkøbet, mens de faste udgifter deles imellem sig. I den situation er den ene part med til at betale af på et eventuelt boliglån uden selv at få noget for pengene.

Når man ikke er gift, er det det nærmest familiemedlem, der arver, når den ene part går bort. Det kan i værste tilfælde betyde, at den efterladte part må gå fra hus og hjem, fordi denne ikke er sikret til at kunne sidde i boligen, hvis den anden part dør.

I Danmark er det sådan, at man som samlever bliver den nærmeste pårørende, hvis man har boet med sin partner i mere end to år, eller har et barn sammen. Men i den situation, at man ikke har boet sammen i mere end to år eller har børn sammen, er man ikke stillet særlig godt, hvis den ene part pludselig går bort.

 

Få en advokat til at hjælpe med testamentet

Det er en god idé at få en advokat til at hjælpe med udformningen af et testamente. odense-advokat.dk klarer udformningen af et testamente billigt for jer, og kan stille jer de helt rette spørgsmål om, hvad der skal ske med jeres bolig, pension og meget mere, hvis den ene af jer går bort pludseligt.

Det giver jer en ro i maven at vide, at der er styr på det hele, hvis I går pludseligt bort, og at jeres samlever er sikret på bedste vis, hvis det skal ske.

Det er desværre set før, at en partner bliver efterladt i en uheldig boligmæssig situation, når dennes samlever går bort, og dermed oveni den ubærlige sorg også skal til at flytte og stabel et helt nyt liv på benene.

Så gør det til en prioritet at få talt med en advokat om at få lavet et godt testamente, der sætter jer begge i den bedst mulige situation, hvis uheldet en dag er ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *